Τούρκοι κομάντος των ειδικών αποστολών στον Έβρο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτή είναι η επίλεκτη ομάδα της τουρκικής αστυνομίας που στέλνει ο Ερντογάν στα ελληνοτουρκικά σύνορα.Χοντραίνει το παιχνίδι στον Έβρο με χιλιάδες μετανάτες να περιμένουν στην τουρκική πλευρά προκειμένου να περάσουν στα ελληνικά σύνορα με τις ελληνικές δυνάμεις να αντιστέκονται.

Ήδη όπως έχετε ενημερωθεί από διάφορα ΜΜΕ, το πρωί της Παρασκευής 6-3-20 σημειώθηκαν επεισόδια στις Καστανιές Λίγο πριν από τις 8 το πρωί, δημιουργήθηκε προπέτασμα καπνού μέσω χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, μπροστά από το ελληνικό φυλάκιο.

Η ελληνική αστυνομία επιχείρησε ρίψη νερού από «Αύρα», ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ δεν φαίνεται πίσω από το φράγμα να βρίσκονται πρόσφυγες και μετανάστες.
Την ίδια ώρα σχεδιάζουν την αποτροπή των επαναπροωθήσεων προσφύγων και μεταναστών από την ελληνική πλευρά. Από την Πέμπτη 5-3-20 έγινε γνωστή η πρόθεση τους με την ανακοίνωση του υπουργού εσωτερικών της Τουρκίας, Σοϊλεμάν Σοϊλού, ο οποίος ενημέρωσε, ότι στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο θα σπεύσουν 1000 στελέχη των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας.'

Πρόκειται για την ομάδα «Özel Harekât». «Özel» στα τουρκικά σημαίνει «ειδικός» και «harekât» σημαίνει «επιχείρηση». Μιλάμε δηλαδή για ομάδα «ειδικών επιχειρήσεων» της τουρκικής αστυνομίας, η οποία είναι επιφορτισμένη για special operation καταστάσεις.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Κώστα Σαρικά στο newpost.gr, αποτελεί ίσως την πιο «σκληρή» μονάδα υποστήριξης στο καθεστώτος Ερντογάν με επίλεκτα στελέχη τα οποία διαθέτουν σαφώς υψηλότερη εκπαίδευση από τους Τούρκους Στρατοχωροφύλακες που ανήκουν στη γνωστή JADARMA. Τυπικά θεωρείται ως η κορυφαία αντιτρομοκρατική μονάδα της Τουρκίας ωστόσο φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει πολλαπλές αποστολές ακόμα και εκτός Τουρκίας, όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στη Συρία.

Ο τρόπος εκπαίδευσης της POH, όπως προκύπτει από βίντεο και φωτογραφίες, παραπέμπει ξεκάθαρα σε ομάδα η οποία αναλαμβάνει και μη συμβατικές αποστολές. Μαζί με την JADARMA κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος το 2016 στάθηκαν πιστά στο πλευρό του Ταγίπ Ερντογάν και από τότε ο ρόλος τους όχι μόνο στην εσωτερική ασφάλεια φαίνεται ότι αναβαθμίστηκε κατακόρυφα.

Δείτε βίντεο:

Σχόλια