Νίκησε τον κορωνοϊο και κατέγραψε πως το έκανε σε «ημερολόγιο»


Ένας άνθρωπος που έζησε με τον κοροναϊό, κατέληξε στην εντατική και κατάφερε να τον νικήσει μας περιγράφει την συγκλονιστική του εμπειρία.

Ο Covid-19 ξέσπασε ως μια τοπική επιδημία στην Ουχάν της Κίνας στις αρχές Ιανουαρίου. Σύντομα, όλοι κατάλαβαν ότι αυτή δεν θα ήταν μια ακόμα επιδημία που θα μπορούσε να περιοριστεί εύκολα.
Σήμερα, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να έχει κηρύξει τον Covid-19 επίσημα ως πανδημία, έχουν νοσήσει σχεδόν 207.000 άνθρωποι και οι θάνατοι σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν σχεδόν αγγίξει τους 8.300. Ωστόσο, ανάμεσα σε όλα αυτά τα δυσοίωνα νούμερα, υπάρχει και ένα ακόμα που μας γεμίζει ελπίδα:

82.889

Τόσοι είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι μέχρι αυτήν την ώρα (Τετάρτη 18 Μαρτίου, 16.00) έχουν και επίσημα αναρρώσει και βρίσκονται υγιείς στα σπίτια τους. Κάποιοι από αυτούς δεν έφυγαν ποτέ από αυτά για τουλάχιστον 14 ημέρες καθώς είχαν ελαφρά συμπτώματα και έμειναν στο σπίτι τους για να μην μεταδώσουν στον ιό. Κάποιοι άλλοι βρέθηκαν στο νοσοκομείο όλο αυτό το διάστημα και ίσως λίγο περισσότερο, όσο χρειάστηκαν για να «καθαρίσουν» από τον κοροναϊό.

Ένας από αυτούς είναι και ο 48χρονος Χουγιούν Παρκ από την Νότια Κορέα, ο οποίος προσβλήθηκε από τον ιό στα τέλη Φεβρουαρίου παρά – όπως λέει- την πολύ καλή φυσική του κατάσταση και τα αντισηπτικά που χρησιμοποιούσε.

Ο Παρκ (ΦΩΤΟ) με μια ανάρτησή του στο Facebook περιέγραψε όλη την εμπειρία του δίνοντάς μας να καταλάβουμε ότι όλοι μας μπορεί να νοσήσουμε ανά πάσα στιγμή ειδικά αν δεν ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και δεν αυτοπεριοριζόμαστε στα σπίτια μας.


Σχόλια