Ο Γλέζος πριν το ταξίδι της ΑΕΚ στο Βελιγράδι σε αναμνηστική με ΜελισσανίδηΟ θάνατος του Μανώλη Γλέζου δεν συγκίνησε μόνο τον πολιτικό κόσμο. Το έγραψα άλλωστε και στο βήμα που μου δίνει το Sportdog.gr, ότι ο μεγάλος ήρωας της Αντίστασης, δημοσιογράφος και συγγραφέας, ήταν δηλωνένος οπαδός της ΑΕΚ.

Τις οπαδικές του πεποιθήσεις τις είχε δηλώσει ευθαρσώς. Αφορμή είχε σταθεί ένα ταξίδι στο εμπόλεμο Βελιγράδι, κατά τη διάρκεια των νατοϊκών βομβαρδισμών τον Απρίλιο του 1999.
Ο Γλέζος είχε ταξιδέψει μαζί με την ΑΕΚ σε αυτήν αξέχαστη εκστρατεία στη σερβική πρωτεύουσα, κατά την οποία η ομάδα του Δικέφαλου αετού έγραψε μία από τις λαμπρότερες σελίδες στην ιστορία της που όμοια της δεν έχει γραφτεί από καμία ελληνική ομάδα μέχρι στιγμής.

Αυτό το ταξίδι ήταν είχε ωθήσει τον Γλέζο να ασπαστεί την Ιδέα. Και ήταν τιμή του και καμάρι του να το λέει και να το δηλώνει στις συνεντεύξεις του. Όπως σε αυτή που είχε δώσει στην «ΩΡΑ των ΣΠΟΡ».

 «Είμαι ΑΕΚ και μάλιστα με τους Original. Έχουμε πανό κατά των Αμερικανών», είχε αναφέρει εξηγώντας την επιλογή του: «Το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Παρτιζάν την περίοδο των Νατοϊκών επιθέσεων εναντίων της Σερβίας. Εκεί τους γνώρισα και έγινα ΑΕΚτζης, γιατί εκεί είδα μια αθλητική ομάδα η οποία τίθεται επικεφαλής ενός αγώνα που ξεφεύγει από το στενό αθλητικό πλαίσιο και κινείται μέσα πολιτικά και τα Ελληνικά πράγματα. Το γεγονός ότι στάθηκε στο πλευρό ένας λαού που τον καταπίεζε το ΝΑΤΟ εμένα που δεν άνηκα σε καμία ομάδα με έκανε να την αγαπήσω».

Γι'αυτό άλλωστε η ΑΕΚ του αφιέρωσε μερικές γραμμές ως ύστατο φόρο τιμής. "Πενθούμε για έναν γνήσιο μαχητή, που ήταν πάντα παρών σε όλους τους αγώνες αυτού του τόπου!", ανέφερε μεταξύ άλλων το μήνυμα της ομάδα του Δικέφαλου αετού.

Το xtypes.gr ανακάλυψε και σας παρουσιάζει μία φωτογραφία με τον Μανώλη Γλέζο, λίγο πριν την αναχώρηση της ΑΕΚ αεροπορικώς για Βουδαπέστη, απ' όπου έφτασε οδικώς στο βομβαρδισμένο Βελιγράδι. Στη φωτογραφία ο Γλέζος στο κέντρο, δίπλα από τον στιχουργό και δημοσιογράφο, γνωστό για τα ενωσίτικα αισθήματά του, Λευτέρη Παπαδόπουλο. Λίγο πιο δίπλα βρίσκεται ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος ως μάνατζερ της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ εκείνη την εποχή είχε οργανώσει αυτό το ιστορικό ταξίδι.

Σχόλια