Κίνδυνος καραντίνας σε δύο χωριά της Δυτικής Μακεδονίας


Την Κυριακή (15/3) ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα έφτασε στους τέσσερις.

Όπως έχετε ενημερωθεί, το πρωί έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 53χρονος που νοσηλευόταν τα τελευταία 24ωρα διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και είχε διαγνωστεί θετικός στον SARS-CoV-2. Πρόκειται για τον Γιάννη Γκιάτα από τη Σιάτιστα, τον θάνατό του οποίου επιβεβαίωσε ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλευόταν από την περασμένη Τετάρτη, Παναγιώτης Παντελιάδης.

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές στο ρεπορτάζ που μετέφερα στο Newpost.gr, το νέο θύμα του θανατηφόρου ιού, αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα και εργαζόταν ως παρασκευαστής στο Μικροβιολογικό Εργαστήρι του Νοσοκομείου της Καστοριάς. Ασθένησε πριν μία εβδομάδα και απευθύνθηκε στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας όπου μετά από εξέταση οι υπεύθυνοι ήρθαν σε επαφή με την ΕΟΔΥ.

Τη Δευτέρα μεταφέρθηκε μαζί με τον αδελφό του στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο» για περαιτέρω εξετάσεις κι όταν διαγνώστηκε όταν είναι φορέας του κορονοϊού διακομίστηκε στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Τα 24ωρα που ακολούθησαν παρουσίασε επιπλοκές διασωληνώθηκε και το πρωί της Κυριακής επήλθε ο θάνατός του. Ο αδερφός και η μητέρα του, όπως και όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί τους τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ σε καραντίνα βρίσκονται 40 άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου, στο οποίο εργαζόταν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr

Σχόλια