Οργανωθείτε! Δείτε ποια τρόφιμα μπαίνουν σε κατάψυξη τώρα με τον κορωνοϊό


Σε προηγούμενη ανάρτηση του xtypes.gr, σας ενημερώναμε για τη λίστα με τα ψώνια προκειμένου να εξασφαλίσετε την επιβίωσή σας σε συνθήκες καραντίνας.

Μετά την επιβολή της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οι επισκέψεις στο σούπερ μάρκετ θα μειωθούν.

Για να γλιτώσετε λοιπόν τα πήγαινε-έλα σας δίνουμε μία λίστα με τρόφιμα που αποθηκεύονται στο ψυγείο αλλά κυρίως στην κατάψυξη. Να ναι καλά το olive magazine που δίνει ωραίες συμβουλές.

Λαχανικά
Για παράδειγμα, κρεμμύδια και πιπεριές. Μόλις ψιλοκόψετε τα λαχανικά, τα βάζετε στην κατάψυξη, έτσι θα είστε πάντα έτοιμες. Σκεφτείτε πως σας περίσσεψαν παραπάνω λαχανικά,φτιάχνοντας ένα φαγητό γιατί να μη τα χρησιμοποιήσετε;

Τηγανίτες και βάφλες
Αν ποτέ σας περισσέψουν τηγανίτες ή βάφλες το μυστικό είναι να τις αφήσετε να παγώσουν απευθείας στην κατάψυξη και έπειτα να τις μεταφέρετε στις ειδικές σακούλες.


Σοκολάτα
Η σοκολάτα δεν περιέχει πολύ νερό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα αλλάξει τόσο πολύ όταν καταψυχθεί και ξεπαγώσει. Βάλτε τη σοκολάτα στο ψυγείο για λίγες ώρες πριν την τοποθετήσετε στην κατάψυξη, μειώνοντας αργά τη θερμοκρασία, της και μειώνοντας τον κίνδυνο αλλαγής της γεύσης ή της εμφάνισης. Όποτε την ξεπαγώσατε θα είναι έτοιμη για κατανάλωση.

Μακαρόνια
Βάλτε τα μακαρόνια σε μία αεροστεγή σακούλα και αποθηκεύστε τα στην κατάψυξη. Την επόμενη φορά, που θα τα θέλετε στην «κανονική» τους μορφή μπορείτε απλά ν’ αφήσετε λίγο ζεστό νερό να τρέξει πάνω τους.

Πίτες
Φυσικά οι πίτες μπορούν να αποθηκευθούν για να καταναλωθούν έπειτα από πολύ καιρό. Η γεύση τους δεν αλλάζει.


Πουρές πατάτα
Με μια κουτάλα παγωτού, χωρίστε τον πουρέ σε μπαλάκια και βάλτε τον στην κατάψυξη. Αφού παγώσουν αρκετά, μπορείτε να τα μεταφέρετε στις ειδικές σακούλες μέχρι την επόμενη φορά που θα τον χρησιμοποιήσετε ως συνοδευτικό.


Σχόλια