Ελληνική Τράπεζα προειδοποιεί! Απατεώνες προσπαθούν να σας εξαπατήσουν χρεώνοντας τον λογαριασμό σας

Προειδοποίηση στους πελάτες που συναλλάσσονται με τον συγκεκριμένο τραπεζικό οργανισμό


Ένα σοβαρό μήνυμα αντίκρισαν τις τελευταίες ημέρες στον λογαριασμό τους πελάτες Ελληνικής Τράπεζας, οι οποίοι χειρίζονται διαδικτυακές τις συναλλαγές τους.

Η τράπεζα με το που μπήκαν στον λογαριασμό τους τους έστειλε το εξής μήνυμα, προειδοποιώντας τους για «προσπάθειες εξαπάτησης από τρίτους», όπως ήταν ο τίτλος του σχετικού περιεχομένου.

«Ενημερώνουμε τους πελάτες μας ότι υπέπεσε στην αντίληψή μας πως άγνωστοι απατεώνες, προσποιούμενοι ότι εκπροσωπούν μεγάλη πολυεθνική εταιρία πληροφορικής, πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις σε ανυποψίαστους πελάτες της Τράπεζας και με πρόφαση την ύπαρξη κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή τους ζητούν την εγκατάσταση εργαλείων απομακρυσμένης πρόσβασης σε υπολογιστή, κινητό ή tablet.

Οι εφαρμογές αυτές, αφότου εγκατασταθούν, επιτρέπουν στους απατεώνες τον πλήρη έλεγχο των ηλεκτρονικών συσκευών του πελάτη οι οποίοι στην συνέχεια προσπαθούν να τον εξαπατήσουν να δώσει τους προσωπικούς κωδικούς του για το e-Banking για να πραγματοποιήσουν με χρέωση λογαριασμών του, εμβάσματα προς το εξωτερικό. Επίσης, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις τους ζητούν αριθμούς καρτών καθώς και φωτογραφίες ή φωτοτυπίες από προσωπικά στοιχεία ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο) και λογαριασμούς κοινής ωφελείας. Συμβουλεύουμε τους πελάτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ανταποκρίνονται σε παρόμοιες τηλεφωνικές κλήσεις».


Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Τράπεζα συμβούλευε στο μήνυμά της τους πελάτες της, αν θεωρούν ότι έχουν πέσει θύματα σχετικής απόπειρας εξαπάτησης, να επικοινωνήσουν άμεσα με αρμόδιο τμήμα.

Σχόλια