Ο κορωνοϊός αναπτύσσει το e-banking!
Η απειλή γίνεται ευκαιρία για τις τράπεζες...
Εξαιτίας των μέτρων ασφαλείας για την μείωση της εξάπλωσης της νέας απειλής ο ηλεκτρονικός τρόπος διαχείρισης τραπεζικών υπηρεσιών παίρνει φωτιά...

Ο κορωνοϊός έχει αφήσει παντού το αποτύπωμά του! Ήδη μετρούμε πάνω από 120.000 κρούσματα και οι θάνατοι πλησιάζουν τις 5000.

Το κύριο μέτρο που προτείνουν οι ειδικοί είναι ο περιορισμός του συνωστισμού των ανθρώπων.

Τα γήπεδα κλείνουν με τη διακοπή των πρωταθλημάτων, αλλά ακόμα και επιχειρήσεις κατεβάζουν ρολλά, κάτι που σημαίνει, ότι η οικονομία δέχεται ένα ισχυρό πλήγμα.

Οι συνέπειες αναμένεται να είναι ραγδαίες.

Για τις τράπεζες πάντως υπάρχει και κάτι θετικό.

Ποιο είναι αυτό; Η ανάπτυξη του e-banking, το οποίο μέχρι πρότινος οι μεγάλες ηλικίες όχι μόνο αποφεύγουν αλλά βγάζουν σπυριά στο άκουσμά του. Εδώ τις κάρτες δεν έμαθαν καλά καλά να χρησιμοποιούν οι συνταξιούχοι.

Τώρα θα αναγκαστούν να μάθουν. Όσοι έχουν υπομονή φυσικά και δεν θέλουν να στηθούν στις ουρές διακινδυνεύοντας την υγεία τους. Γιατί οι ηλικιωμένοι ανήκουν, σύμφωνα με τους ειδικούς, στις ευπαθείς ομάδες που αγγίζει ο CONVID-19.

Ήδη οι τραπεζικοί οργανισμοί έχουν στείλει στους πελάτες τους mail σαν και αυτό που σας παραθέτουμε παρακάτω ενημερώνοντάς τους για τα μέτρα και προτείνοντας παράλληλα την εναλλακτική λύση συναλλαγών μέσω διαδικτύου.

Άρα οι τράπεζες μετατρέπουν μία απειλή σε ευκαιρία...Διαβάστε το μήνυμα:

Με στόχο την άμεση και υπεύθυνη αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού (Covid-19), σας ενημερώνουμε ότι έχουμε λάβει μια σειρά μέτρων που θα συμβάλλουν στη διευκόλυνση της καθημερινότητάς σας και στην καλύτερη εξυπηρέτησή σας.Χρήση εναλλακτικών και ψηφιακών δικτύωνΣτο πλαίσιο υποστήριξης της προσπάθειας περιορισμού των επισκέψεων σε χώρους συγχρωτισμού, σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εναλλακτικά και ψηφιακά δίκτυά μας, που σας εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη πραγματοποίηση των συναλλαγών σας, χωρίς να χρειάζεται να έρθετε σε κατάστημά μας.Συγκεκριμένα, μπορείτε να πραγματοποιείτε τις καθημερινές συναλλαγές σας εύκολα και με ασφάλεια, 24 ώρες το 24ωρο:
• Με e-Βanking και μέσα από το Mobile App. Δείτε βήμα-βήμα πώς αποκτάτε online κωδικούς σύνδεσης.• Στο δίκτυο ΑΤΜ, που καλύπτει ακόμη και τα πιο απομακρυσμένα σημεία της Ελλάδας.Ανέπαφες συναλλαγέςΣας προτρέπουμε να χρησιμοποιείτε ανέπαφα την πιστωτική και χρεωστική κάρτα σας για να περιοριστεί η χρήση των μετρητών.Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι η επανέκδοση της χρεωστικής κάρτας σας λόγω απώλειας, φθοράς ή κλοπής θα πραγματοποιείται χωρίς χρέωση μέχρι τις 30 Απριλίου 2020.Τηλεφωνική επικοινωνία με εξειδικευμένα στελέχηΣτη διάθεσή σας για να σας εξυπηρετήσουν και τηλεφωνικά είναι:• Τα εξειδικευμένα στελέχη του Personal Banking.• Τα εξειδικευμένα στελέχη του Business Banking.• Τα στελέχη των κέντρων εξυπηρέτησης Private Banking.
Ειδικά για τις επιχειρήσεις που έχουν πρόσβαση στο v-Banking, τα στελέχη της υπηρεσίας είναι στη διάθεσή σας για να σας εξυπηρετήσουν με βιντεοκλήση, όπου κι αν βρίσκεστε.Δίκτυο καταστημάτων Τα στελέχη των καταστημάτων μας είναι στη διάθεσή σας με στόχο πάντα τη βέλτιστη εξυπηρέτησή σας.Δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια τόσο των πελατών όσο και των στελεχών των καταστημάτων μας, έχουμε προχωρήσει στις ακόλουθες ενέργειες:
• Αναλυτική ενημέρωση και εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ σχετικά με την προφύλαξη και την προσωπική υγιεινή, και συνεργασία με λοιμωξιολόγους για έγκυρες και επιστημονικές απαντήσεις σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης του ιού.
• Συγκεκριμένες οδηγίες για τους εργαζομένους που εμφανίζουν συμπτώματα του ιού, που έχουν υποψία μόλυνσης, που έχουν επιστρέψει πρόσφατα από περιοχές με τεκμηριωμένη συνεχιζόμενη μετάδοση του Covid-19 ή που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.• Έμφαση στην καθημερινή καθαριότητα στους χώρους εργασίας με ισχυρά απολυμαντικά και διανομή αντισηπτικού υγρού σε όλες τις μονάδες και τα καταστήματα της τράπεζας.• Απαγόρευση επαγγελματικών ταξιδιών στο εξωτερικό και αντικατάστασή τους με τηλεφωνικές διασκέψεις (teleconference) ή βιντεοδιασκέψεις (videoconference), και αυστηρή σύσταση για αποφυγή προσωπικών ταξιδιών στο εξωτερικό.• Απαγόρευση πολυπληθών συναντήσεων και αντικατάστασή τους, όπου αυτό είναι εφικτό, με τηλεφωνικές διασκέψεις (teleconference) ή βιντεοδιασκέψεις (videoconference).• Δυνατότητα εργασίας από το σπίτι (τηλεργασία).
Στην τράπεζα λειτουργούμε με εσάς στο επίκεντροΣε αυτό το πλαίσιο, σας ενημερώνουμε ότι έχουμε ήδη προχωρήσει σε ένα πλάνο ενεργειών που θα εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της τράπεζας, έχοντας αναγνωρίσει και σχεδιάσει τις δράσεις που ενισχύουν την ετοιμότητά μας και ελαχιστοποιούν ενδεχόμενες δυσμενείς επιπτώσεις που μπορεί να προκληθούν από την εξάπλωση του ιού.Επιπλέον, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις του θέματος, ώστε να είμαστε σε ετοιμότητα για την υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων, εφόσον χρειαστεί.Για τυχόν επιπλέον θέματα που προκύπτουν, μπορείτε να ενημερώνεστε στον διαδικτυακό τόπο μας.Συνεχίζουμε να δίνουμε προτεραιότητα σε εσάς και την ασφαλή εξυπηρέτησή σας.Με εκτίμηση,


Σχόλια