Το Facebook σας στέλνει στον ΕΟΔΥ για κορωνοϊό!

Μήνυμα που παραπέμπει τους χειριστές του στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο Facebook.


«Όταν πρόκειται για την υγεία, όλοι θέλουν το καλύτερο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Δείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες από τον Ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ώστε να μπορείτε να αποτρέψετε την εξάπλωση του νέου κορονοϊού (COVID-19)», αναφέρει το μήνυμα.

Με το που μπαίνετε στον ΕΟΔΥ υπάρχει το παρακάτω μήνυμα:

«Στην πόλη Wuhan,επαρχία Hubei, στην Κίνα, εμφανίστηκε συρροή κρουσμάτων πνευμονίας. Στις 9 Ιανουαρίου 2020 οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για νέο στέλεχος κοροναϊού (2019-nCoV). Οι κοροναϊοί είναι μία ομάδα ιών που συνήθως προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις με ποικίλη σοβαρότητα στον άνθρωπο και στα ζώα. Εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο των λοιμώξεων ανώτερου αναπνευστικού στον άνθρωπο μπορεί να προκαλείται από κορωνοϊούς.

Αυτό είναι το μήνυμα που εμφανίζεται στη ροή της αρχικής σελίδας του Facebook

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), παρακολουθεί από την αρχή τις εξελίξεις και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) όσο και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO). Ο ΕΟΔΥ παραμένει σε επαγρύπνηση σχετικά με ενδεχόμενα κρούσματα της νόσου σε ταξιδιώτες ενώ έχει ήδη εκδώσει και επικαιροποιεί συστηματικά ενημερωτικό υλικό και εξειδικευμένες οδηγίες, που μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας».

Και στη συνέχεια παρέχονται οδηγίες για το κοινό, για ταξιδώτες, επαγγελματίες υγείας και άλλες πολλές πληροφορίες.

Μεταφερθείτε ΕΔΩ


Σχόλια