Καραντινιέροι: Ημερολόγιο Καταστρώματος: Ημέρα #13

Για 13η μέρα από την απαγόρευση της κυκλοφορία το xtypes.gr συνεχίζει την καταγραφή και το φιλτράρισμα της επικαιρότητας


Η μέρα ξεκινά με μία είδηση που επιβεβαιώνει τις προβλέψεις των ειδικών, ότι είμαστε στο τέλος της αρχικής πρώτης φάσης και τώρα θα πρέπει να προσέξουμε περισσότερο από πριν γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών θανάτων σε 63. Ο κατάλογος είχε και συνέχεια. Τέσσερις ακόμα συμπολίτες μας κατέληξαν από τον κορωνοϊό ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των νεκρών σε 67 στη χώρα μας.

Στην ενημέρωση των 18:00 ο καθηγητής λοιμωξιολογίας κ. Τσιόδρας ενημέρωσε, ότι τα θύματα ανήλθανστους 68 με τη μέση ηλικία θανόντων να είναι τα 74 έτη. 60 ήταν τα νέα κρούσματα, 1.673 τα συνολικά (55% άνδρες).Την παράταση των μέτρων για τον κορωνοϊό και της απαγόρευσης κυκλοφορίας μέχρι τις 27 Απριλίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Αυτό σημαίνει, ότι οι Καραντινιέροι θα συνεχίσουν τη δράση τους πέραν τις 6 Απριλίου, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί με τα πρώτα μέτρα.

Εξαιτίας της κρισιμότητας του Απριλίου, η κυβέρνηση θα ρίξει στη μάχη κατά του κορωνοϊού τις Ένοπλες Δυνάμεις. Σύμφωνα με το σχέδιο που υπάρχει, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα αυξηθεί περαιτέρω η εμπλοκή των στρατιωτικών βιομηχανικών εγκαταστάσεων για την παραγωγή υγειονομικού και προστατευτικού υλικού, θα ενεργοποιηθούν και τα εργαστήρια των στρατιωτικών ιατρικών σχολών για την επεξεργασία δειγμάτων από τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, ενώ από το Πολεμικό Ναυτικό δρομολογείται η επίταξη πλοίου, ώστε, εάν χρειαστεί, να χρησιμοποιηθεί ως πλωτό νοσοκομείο.

Σε 1.773 ανήλθαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι παραβάσεις του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού και σε 5 οι συλλήψεις για λειτουργία καταστημάτων, χθες, Παρασκευή 3 Απριλίου, σε όλη την Ελλάδα. Ειδικότερα, οι 1.773 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ, βεβαιώθηκαν στις εξής περιοχές: 669 στην Αττική, 219 στη Θεσσαλονίκη, 145 στην Κεντρική Μακεδονία, 117 στα Ιόνια Νησιά, 109 στη Δυτική Ελλάδα, 98 στην Κρήτη, 83 στην Πελοπόννησο, 74 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 61 στο Νότιο Αιγαίο, 59 στη Θεσσαλία, 51 στη Στερεά Ελλάδα, 43 στην Ήπειρο, 36 στο Βόρειο Αιγαίο και 9 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται, ότι από την έναρξη του μέτρου, την Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί 19.131 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.

Τελικά οι νεώτεροι δεν είναι άτρωτοι απέναντι στον κορωνοϊό! Ένας 41χρονος, ένας 51χρονος και ένας 52χρονος είναι τα νεότερα θύματα του κορωνοϊού στη χώρα μας μετά την 41χρονη γυναίκα από στην Καστοριά η οποία είχε φύγει από τη ζωή πριν από μερικές ημέρες.

To Σάββατο εισήχθη στο Ωνάσειο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Η εισαγωγή του δεν είχε σχέση με τον κορωνοϊό αλλά ήταν προγραμματισμένη για τοποθέτηση βηματοδότη, μετά από σύσταση των θεραπόντων ιατρών.

Διαδοχικές καταγγελίες έρχονται στο προσκήνιο για επιβολή προστίμων σε αστέγους για παραβιάσεις που σχετίζονται με την απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Αναφέρθηκε αρχικά περιστατικό που έλαβε χώρα στο Ρέθυμνο την Παρασκευύ και στη συνέχεια ήρθαν έξι καταγγελίες για πρόστιμα σε άστεγους στη Θεσσαλονίκη κατά την τελευταία εβδομάδα.

To περιοδικό Spiegel στη σημερινή έκδοσή του υποστηρίζει στο κύριο άρθρο πως η κρίση του κορωνοϊού καθιστά απαραίτητη την έκδοση «κορωνοομολόγου» και χαρακτηρίζει «την γερμανική απόρριψή του «ως ένδειξη έλλειψης αλληλεγγύης, στενόμυαλη και δειλή». Και το άρθρο σημειώνει: «Είτε οι κυβερνώντες στη Γερμανία δεν αντιλαμβάνονται τι κάνουν με τόση ελαφρότητα. Είτε δεν θέλουν να καταλάβουν γιατί φοβούνται πως η Εναλλακτική για τη Γερμανία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για τη δική της προπαγάνδα τη βοήθεια προς τους Ευρωπαίους γείτονες. Σε τελική ανάλυση όμως ήταν αυτή η πικρή αντιπαράθεση για την στήριξη της Ελλάδας που οδήγησε το 2013 στην ίδρυση της Εναλλακτικής για την Γερμανία. Αντί οι Γερμανοί να πουν με ειλικρίνεια πως σε μια κρίση σαν αυτή δεν υπάρχει εναλλακτική, η κυβέρνηση Μέρκελ μας λέει ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτά τα ομόλογα». 


Η Κίνα τίμησε το Σάββατο τους χιλιάδες «μάρτυρες» που πέθαναν από την επιδημία του κορωνοϊού, με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε όλη τη χώρα και να ακυρώνεται κάθε ψυχαγωγική εκδήλωση. Η ημέρα αυτή συνέπεσε με την έναρξη της ετήσιας γιορτής Τσινγκ Μινγκ κατά τη διάρκεια της οποίας εκατομμύρια Κινέζοι τιμούν τους προγόνους τους.


Λίγο γέλιο Και λίγη τροφή για σκέψη...

Σχόλια