Ζήτω η παράνοια! Ποδόσφαιρο με αποστειρωμένες μπάλες και χορτάρι

Εντύπωση προκαλούν κάποιες πρωτόγνωρες αλλαγές που αναμένεται να δούμε στην επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου στην Premier League και δεν αποκλείεται να υιοθετηθούν και σε άλλα πρωταθλήματα


Το ποδόσφαιρο αναμένεται να επανέλθει σταδιακά στη ζωή μας αλλά όπως σε όλους τους δημόσιους χώρους, έτσι και στα γήπεδα, η κανονικότητα επανεμφανίζεται «ντυμένη» με προϋποθέσεις…

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Sun» στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ ενδέχεται να δούμε από τον Ιούνιο που αναμένεται η επανεκκίνησή του, 8 αλλαγές. Κάποιες από αυτές προκαλούν εντύπωση-τουλάχιστον σε πρώτη ανάγνωση- αλλά το σύνολο αυτών των μέτρων εξετάζεται με απώτερο σκοπό την προφύλαξη της υγείας όλων των συμμετεχόντων στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του καλοκαιριού.

Έξι εβδομάδες αναμένεται θα απαιτηθούν για να ολοκληρωθεί η σεζόν στην Αγγλία. Υπάρχει η σκέψη σε όλο αυτό το διάστημα οι παίκτες των ομάδων να τεθούν σε καραντίνα. Η διαμονή τους θα γίνεται σε επιλεγμένα από την κάθε ομάδα ξενοδοχεία και η έξοδος από αυτά θα προβλέπει δύο προορισμούς. Προπονητικό κέντρο και γήπεδο.

Απαγορεύεται το sex

Σε περίπτωση που δεν ληφθεί το παραπάνω… σκληρό μέτρο και οι ποδοσφαιριστές παραμείνουν στα σπίτια τους, θα πρέπει να περιορίσουν τη σεξουαλική τους δραστηριότητα. Απαγορεύεται η ερωτική πράξη στις περιπτώσεις που είτε ο ποδοσφαιριστής, είτε η σύντροφος παρουσιάζουν συμπτώματα συμβατά με τον κορωνοϊό.

Πέντε αλλαγές

Την ιδέα έριξε στο τραπέζι μέσα από δηλώσεις του για το ιταλικό πρωτάθλημα ο προπονητής της Σαμπντόρια, Κλαούντιο Ρανιέρι. Πλέον το θέμα εξετάζεται σοβαρά και από τη FIFA και μάλλον πρόκειται για μια από τις αλλαγές που θα ανακοινωθούν επίσημα μέχρι το τέλος του μήνα και θα έχουν ισχύ μέχρι το Δεκέμβριο του 2021.

Απαγορεύεται το πτύειν

Πάμε στα του αγωνιστικού χώρου. Δεν έχει καθοριστεί αν το φτύσιμο θα τιμωρείται από το διαιτητή αλλά γίνεται εύκολα κατανοητό πως η αγαπημένη-αηδιαστική συνήθεια πολλών ποδοσφαιριστών, πρέπει να κοπεί… μαχαίρι!

Απαγορεύονται οι «αγκαλιές» στα κόρνερ

Τραβήγματα, σπρωξίματα, λαβές και αγκωνιές πριν από την εκτέλεση ενός κόρνερ μάλλον θα τιμωρούνται για τον επόμενο χρόνο. Είπαμε! Πρέπει να περιοριστούν οι στενές επαφές και οι εκδηλώσεις «αγάπης»…

Αποστειρωμένες μπάλες

Ό,τι μπορεί να αποστειρωθεί θα αποστειρώνεται. Αυτή είναι η θέση της Πρέμιερ Λιγκ, κάτι που σημαίνει πως οι μπάλες, τα σημαιάκια του κόρνερ, οι πάγκοι, τα αποδυτήρια και ει δυνατόν… όλο το γήπεδο θα περνούν από αυτή τη διαδικασία πριν από κάθε αναμέτρηση.

Ηλικιακό όριο

Άτομα άνω των 70 ετών δεν θα κινούνται σε δημόσιους χώρους με την ίδια ευκολία, αφού στο Νησί υπάρχει η σκέψη να απαγορευτεί η παρουσία τους σε πολυπληθή μέρη. Στην Κρίσταλ Πάλας το γνωρίζουν ήδη και προσπαθούν να εξασφαλίσουν ειδική άδεια για τον προπονητή τους, αφού ο Ρόι Χότζον κλείνει τον Αύγουστο 73 χρόνια ζωής.

Ατομική προπόνηση

Οι προπονήσεις των ομάδων αναμένεται να αλλάξουν δραματικά. Οι ατομικές προπονήσεις θα έχουν τον πρώτο λόγο ενώ στην Άρσεναλ οι ποδοσφαιριστές χωρίζονται σε γκρουπ των 4-5 ατόμων και τηρούν μεταξύ τους μια διαφορά 15 μέτρων. Μέχρι στιγμής απαγορεύονται ακόμη και οι πάσες μεταξύ των ποδοσφαιριστών, γι’ αυτό και το κυρίως μενού περιλαμβάνει -προς το παρόν- πολύ τρέξιμο και ασκήσεις φυσικής κατάστασης.

Σχόλια